Larsen 8.2

I lager hos leverantör/beställningsvara
34 990 kr

31 491 kr



Vid köp av ett par Larsen högtalare under kampanjen, så utgår rabatt på förstärkare och kablar. Ange KOD, PAKET LARSEN i kassan. Kan ej kombineras med andra kampanjer eller vårt begagnatsortiment.

Med Larsen 8 satte vi oss vid ritbordet med ambitionen att ta Larsen 6 storhet till en ny nivå. Med sina dubbla basar och bättre diskant snillrikt inbäddad i en rostfri plåt för bättre spridning spelar Larsen 8 djupt och auktoritärt i basen samtidigt som den låter upplöst och mjukt i mellanregister och diskant. Två ambiens - diskanter placerade under absorbenten på toppen av högtalaren försärker känslan av rum och maximerar ljudscenen.

Bygger på en 3-vägshögtalare Stig Carlsson själv aldrig kunde sätta i verket, men som återfanns i skisser med beskrivning. Man har liksom tidigare konstruktioner jobbat med att få bort tidiga reflektioner, därav dämpmattor både intill diskant och bas. Under den senare hittar man en liten "Carlssonsk" specialitet nämligen 2 diskanter som jobbar i motfas. De strålar i stort sett ingenting framåt men skapar en ambiens och luftighet på den typen av inspelningar som har detta i sig. Den vanliga diskanten är delvis halvtäckt av en plåt som förbättrar prestandan i toppen och samtidigt ger en "coolare" look. Som vanligt är det en specifik vänster högtalare och en höger högtalare som ska placeras mot vägg. Mellanregister/midbas består av en exklusiv Scanspeak 7 tummare och i sidan i nedre delen av lådan sitter ytterligare en 7 tums Scanspeak bas för de lägsta frekvenserna. En fullvuxen modell som har en bredare spridning än det mesta på marknaden och förmågan att flytta dig direkt till konsertsalen!


Larsen 8 är uppdelat i två separata basreflexlådor på 23 liter avstämda till 26hz. I kaviteten bakom det övre finns 100% ren ulldämpning för renare mellanregister. Högkvalitativt diskantelement med konstsilkes dome och särdeles god spridning. Väggabsorbent med ram för bättre absorbtion av väggreflexerna. SD-fötter ingår.

Tänk på att i dessa tider kan vissa leveranser ta lite längre tid än normalt. Kolla gärna med oss om leveranstiden på just det du är intresserad av.

Finns för demo

Specifikationer:


- Känslighet: 88dB

- Impedans: 8 ohm

- Höjd: 92 cm

- Bredd: 28 cm

- Djup: 33 cm

- Vikt: 25 kg/styck

https://www.larsenhifi.com/reviews/