Larsen 9 Golvhögtalare

I lager hos leverantör/beställningsvara

119 900 krStändiga förbättringar och djupa kunskaper om Stig Carlssons ortoakustiska principer är allt jämnt en stor del av hemligheten bakom Larsen högtalarna. Men denna gången har vi töjd ramarna ordentligt och gjort exklusiva val av alla ingående komponenter i Larsen 9. Med inspiration från den nordiska möbeltraditionen har vi lånat de mjuka och runda formarna och L9 är självfallet lika lättmöblerade som alla tidigare Larsen-modeller: Tät intill bakväggen är receptet för att passa i ett vanligt lyssningsrum och för att leverera den bästa ljudåtergivningen.


Placering i lyssningsrummet kombinerad med den unika positioneringen och vinklingen av diskanterna som flankeras av absorbenter resultera i en rik och djup tredimensionell ljudbild. Den är betydligt mer detaljerat och skapar en mäktigare atmosfär än de tidigare Larsen- modellerna. De två baselementen som tillsammans fyller spektret under 300 Hz bjuder på en djup, attackerande bas med mycket liten distorsion hela vägen ner till 22 Hz. Motsatt är de höga frekvenserna mycket klara och med en excellent spridning med mycket låg distorsion. De mattpolareade stålplattorna runt tweeterna är desamma på Larsen 8.


På Larsen Hifi har vi aldrig förstått behovet av en separata subwoofer. Det faktum att vi använder bakväggen som en del av lysningsrummet så levererar vi med hjälp av ortoakustiken all den bas man kan önska sig av en högtalare. Och dessutom med denna Larsen-modell så har vi ett djup och en skiktning av ljudet som är enastående. Det är bara att njuta!


Specifikation:

* Effekttålighet: 200W
* Känslighet: 88db
* Impedans: 4ohm
* Mått Baselement: 184mm
* Bredd: 300mm
* Höjd: 930mm
* Djup: 378mm
* Vikt: 25kg

https://www.theabsolutesound.com/articles/larsen-model-9-loudspeaker

https://www.larsenhifi.com/reviews/