Neat Acoustics IOTA Alpha

I lager hos leverantör/beställningsvara

19 990 krVill du ha en liten högtalare men som ändå presterar stort och som dessutom inte måste stå mitt i rummet. Då ska du lyssna på Neat Iota Alpha.

Neats högtalare har länge varit kända för att skapa stora ljud från kompakta lådor. Iota ALPHA lyckas dock sträcka ut detta koncept långt över gränserna för vad som kan förväntas.

Den ursprungliga Iota-högtalaren har varit en enorm och kontinuerlig framgång sedan den kom 2011, och idén om en lågt golvstående version har diskuterats sedan dess. Allt som var nödvändigt för den nya modellen var att behålla Iotas exceptionella förmågor och bygga vidare på dessa i en golvstående konfiguration.

Detta är naturligtvis lättare sagt än gjort. Men Iota ALPHA levererar och får med bravur godkänt.

Iota ALPHA är bara 45 cm hög och kan placeras diskret i rummet, men den ger en genuin musikupplevelse i full skala på en skala som föreslår en mycket större (och dyrare) högtalare.

Visuellt vilseledande krävde Iota Alpha en del oortodoxa föreställningar. Grunden för den ursprungliga Iota (huvudenheten och plan magnetisk tweeter av EMIT -typ) är inrymt i skåpets övre del, i en förseglad volym, vinklad uppåt. Detta avsnitt är konfigurerat som en tvåvägs sluten högtalare. Hela den portade nedre sektionen är avsedd att öka de lägre frekvenserna, via en nedåtgående 134 mm drivenhet monterad på bottenpanelen.


Tester

The Ear

HIFI News

HIFi Choice


SPECIFICATIONS

Size (hxwxd): 45 (+spikes) x 20 x 16cm

Drive Unit Dimensions: Sub-bass unit: 134mm, Bass/Mid unit: 100mm, Tweeter: 50mm EMIT Planar Magnetic

Frequency Range: 33Hz – 22kHz

Impedance: 4 Ohms

Sensitivity: 86dB/2.83v