NEAT Acoustics IOTA Xplorer

I lager hos leverantör/beställningsvara

48 995 krDenna spännande design använder samma grundkonfiguration som den hyllade Iota Alpha -högtalaren, i förstorad form. Den övre delen är tätad från den nedre och fungerar som en tvåvägs oändlig baffelhögtalare. Den rymmer Neats egen P1-R3 170 mm bas/mellanregisterenhet tillsammans med en Air Motion Transformer (AMT) diskant i en horisontell uppsättning, enligt Iota- och Iota Alpha-modellerna.

AMT -diskanten (Air Motion Transformer), som används här för första gången i en snygg högtalare, levererar en okomprimerad, musikalisk prestanda och erbjuder utmärkt integration med den snygga huvudenheten.

Den nedre, portade delen av Xplorer rymmer inte en, utan två av Neats P1-R2 basdrivenheter. Dessa liknar R3-enheten, men speciellt anpassade för utökat lågfrekvent svar. En enhet är placerad på bottenpanelen, vänd mot golvet, medan den andra är placerad invändigt, direkt ovanför den första, i ett förseglat iso-bariskt arrangemang, hanterar endast låga frekvenser och fungerar som ett integrerat subwoofer-system. Iso-barisk lastning möjliggör djup, välkontrollerad LF-prestanda från ett kompakt hölje. Detta system kräver stor skicklighet för att köra korrekt, och dess mycket framgångsrika implementering i flera av Neats andra konstruktioner innebär att vi närmar oss denna nya design med förtroende.

Genom att kombinera dessa element säkerställs att Iota-Xplorer levererar en övertygande skildring av alla typer av musik. Precis som Alpha, förklarar Xplorer sin lilla statur med en fullskalig smidig presentation och enormt ljudscen, som projicerar långt bortom lådans blygsamma mått.

SPECIFICATIONS

Size (hxwxd): 74 x 30 x 22cm

Drive Unit Dimensions: Sub-bass units: 2x 168mm, Bass/Mid unit: 168mm, Tweeter: 80mm Air Motion Transformer

Frequency Range: 33Hz – 22kHz

Weight: 18kg each

Impedance: 6 Ohms (minimum ~5 Ohms)

Sensitivity: 88dB/1 Watt